Branko a Žltochvost - Lenčová, Božena, 1937-; Dressler, Ján, 1939-; Slobodová, Elena (Bratislava Mladé letá, 1983)
Kniha je zaujímavá svojím osudom, keď pôvodne bola zamýšľaná ako večerníčkový seriál, no tvrdosť normalizácie, ktorá Boženu Lenčovú spolu s mnohými inými takmer zákonite musela postihnúť, umožnila iba knižku. Napokon sa však predsa zrodil aj televízny seriál večerníčkov a dožil sa niekoľkých repríz.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: príbehy autorské; chlapčenské príbehy; dobrodružné príbehy; sfilmované príbehy; Lenčová, Božena, rodená Slivková (slovenská spisovateľka pre deti a mládež, autorka rozhlasových hier a bábkoherečka. Nar. 23.01.1937 Zliechov-Košecké Rovné - ); večerníčkové príbehy; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov