Dom drobných radostí (La maison des petits bonheurs) - Vivier, Colette, 1898-1979; Flochová, Mária; Gáfriková-Slavkovská, Gizela, 1945-2014; Berková, Dagmar, 1922-2002; Čakovská-Činovská, Marta (Bratislava Mladé letá, 1977)
Denník jedenásťročného dievčatka Aline Dupinové, ktoré vedie po dobu matkine neprítomnosti domácnosť. Jej radosti a starosti.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dievčenské príbehy; rodinné prostredie; príbehy o deťoch; próza; Vivier, Colette, vl. m. Colette Duval-Lejeune (francúzsky spisovateľ pre deti. Nar. 1898 Paríž - 1979 Paríž); francúzska literatúra - texty; Berková, Dagmar (bola česká grafička, ilustrátorka a maliarka a animátorka detských filmov. * 06.06.1922 Viedeň, Rakúsko - 29.05.2002 Praha, Česko); pre čitateľov od 9 rokov