Láska má dušu : (Väg mot i morgon) - Järvstad, Birgitta, 1934- (Mladé letá, 1967)
Tento román švédskej autorky bol v jej vlasti ocenený ako najlepší román pre mládež. Jeho hrdinka študentka pred maturitou citlivo prežíva vzťahy vo svojom okolí, dlho zvažuje, kým sa odhodlá vybrať si toho pravého.