Láska má dušu (Väg mot i morgon) - Järvstad, Birgitta, 1934-; Hrivnák, Peter, 1933-1976; Želibská-Shejbalová, Jana, 1941-; Baricová, Gusta (Bratislava Mladé letá, 1967)
Tento román švédskej autorky bol v jej vlasti ocenený ako najlepší román pre mládež. Jeho hrdinka študentka pred maturitou citlivo prežíva vzťahy vo svojom okolí, dlho zvažuje, kým sa odhodlá vybrať si toho pravého.
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; dobrodružné romány; romány o láske; próza; Želibská-Shejbalová, Jana (slovenská výtvarníčka, ilustrátorka a monumentálno dekoratívnej tvorbe pre architektúru. * 03.05.1941 Olomouc, Česko -); švédska literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov