Zdanie neklame. Pozornosť podniku : (Las apariencias no engaňan. Regalo de la Casa) - Madrid, Juan, 1947- (Zelená knižnica, 1991)
V tomto diele stavia autor predovšetkým na pútavej detektívnej zápletke, plasticky zobrazuje rázovitý kolorit centra hlavného mesta Španielska a jeho podsvetia, ktoré dôverne pozná hlavný hrdina(či skôr antihrdina) jeho príbehov, bývalý profesionálny boxer a bývalý policajt Tony Roman, ktorý je vďaka svojmu kritickému a pesimistickému pohľadu na spoločnosť a pre svojské chápanie výkonu spravodlivosti na vlastnú pesť(doslova) v neustálom konflikte so spoločnosťou.