Gaštanko a Gaštaník - Mačingová, Božena, 1922- (Mladé letá, 1971)
Príbeh o dvoch nerozlučných priateľoch Martinovi a Ondrejovi, ktorí všade chodili spolu. Raz si vyšli aj na gaštany a z gaštanov urobili panáčikov Gaštanka a Gaštaníka...