Proroci a divotvorcovia - Rožnov, Vladimir Jevgenĺjevič, 1918-1998 (Členská knižnica Pravda, 1984)
Autor na základe vedeckej analýzy osobnosti niektorých divotvorcov odhaľuje korene ich vplyvu a popularity, dokazuje, že v podstate ide o šarlatánov ťažiacich z ľudskej hlúposti.