Dobrodružstvá dvoch lenivcov : (Prikľučenija lenťajev) - Machmudov, Latif (Klub mladých čitateľov, 1988)
Dobrodružstvá dvoch lapajov Batyku a Mirvaliho rozpráva prvý menovaný. Dozvieme sa, že Mirvali má svojskú logiku, o tom absolútne nikto nepochybuje. Ale ani Batyka nezaostáva za svojím verným kamarátom a rád sa blysne svojimi myšlienkami... Čo všetko zažili počas leta, v škole i doma, rozosmeje nielen detských čitateľov, ale aj ich rodičov.