Holúbok: Rozprávky z Vígľaša a okolia. Spomienky osemdesiatdeväťročného Jána Klimu - Klimo, Ján: 1921-2001; Križanová-Brindzová, Helena: 1922-1990; Rappensbergerová-Jankovičová, Naďa: 1936- (Bratislava Mladé letá, 1982)
Spomienky autora, ktoré literárne spracovala Helena Križanová-Brindzová...
Z obsahu: Sestrička. A just som sa narodil. Chlapček s mocným hlasom. Na vígľašských majeroch. Žemľa. Otec. Holúbok. Medveď na malinách. Kto je hoden kroja. Ako naša Marka rozprávala naopak. Zakliate princezné. Panská poľovačka. Raky. Slovníček. Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: príbehy autorské; príbehy o deťoch; spomienky; próza; slovenská literatúra - texty; regionálne zbierky; Vígľaš (Slovensko); Vígľaš (Slovensko); Klimo, Ján (slovenský herec a divadelný režisér. Starý otec herca Maroša Kramára. * 08.06.1921 Zvolen, Slovensko - 15.10.2001 Bratislava, Slovensko); pre čitateľov od 7 rokov; Križanová-Brindzová, Helena (slovenská poetka a prozaička, autorka literatúry pre deti a mládež, prekladateľka, 7.1.1922 Ludanice - 1.8.1990 Bratislava); Švec, Ján (slovenský maliar, výtvarný redaktor a ilustrátor vydavateľstva Mladé letá. Autor krajinomaleb geometricky prostých tvarov a ilustrácií populárno vedeckej literatúry pre mládež. Nar. 01.02.1930 Bánovce nad Bedravou, Slovensko -); Rappensbergerová-Jankovičová, Naďa (slovenská akademická maliarka, ilustrátorka, spisovateľka. Nar. * 24.01.1936 Kokava nad Rimavicou, Slovensko -); Detva (Slovensko); Detva (Slovensko)