Hodinový kvet : (Momo) - Ende, Michael, 1929-1995 (Klub mladých čitateľov, 1979)
Treba sa mi totiž priznať, že som celý tento príbeh napísal spamäti, tak ako mi ho vyrozprávali. Osobne som ani malú Monu, ani jej priateľov nepoznal. Neviem, ako sa im ďalej vodilo a ako sa majú dnes. A čo sa týka veľkého mesta, ani o tom neviem nič povedať. Jediné, čo by som k tomu všetkému mohol ešte doložiť, je toto: Práve v tom čase som bol na veľkej ceste. Jednej noci som sa ocitol vo vlaku s nezvyčajným cestujúcim. Práve on mi za dlhej nočnej cesty porozprával celý tento príbeh.