Husári na kravách - Kuchta, Ladislav, 1927-1982 (Mladé letá, 1983)
Trinásť poviedok je poprepletaných živou spomienkou na detstvo. Nachádzame v nich láskavý humor, vzácne prvky sviežej hravosti a bezstarostnej idyly...