Gaštanko - Čechov, Anton Pavlovič, 1860-1904; Jesenská, Zora, 1909-1972; Benešová-Hahnová, Daniela, 1929-; Krupová, Eva, 1941- (Bratislava Mladé letá, 1968)
Krásne rozprávanie o vernom psíčkovi Gaštankovi s ilustráciami Daniely Benešovej.
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; psy; rozprávky ruské; próza; Čechov, Anton Pavlovič (ruský lekár, spisovateľ a dramatik, 29.1.1860 Taganrog, Rusko - 15.7.1860 Badenweiler, Nemecko); ruská literatúra - texty; Jesenská, Zora (bola slovenská spisovateľka, prekladateľka, redaktorka, literárna kritička a činovníčka Živeny, neter Janka Jesenského. * 03.05.1909 Martin, Slovensko - 21.12.1972 Bratislava, Slovensko); pre čitateľov od 7 rokov; Benešová-Hahnová, Daniela (česká ilustrátorka, maliarka, grafička, tvorkyňa ex-libris. Manželka Karla Beneša. * 27.09.1929 Klatovy, Česko -)