Triky : (Tricks) - McBain, Ed, 1926-2005 (Zelená knižnica, 1992)
Sex, násilie, často úplne nezmyselné, a nebezpečenstvo nepoužíva McBain samoúčelne, ale prostredníctvom nich vykresľuje obraz amerického veľkomesta Isola, ktoré nápadne pripomína New York. Klasická postava detektíva je tu nahradená policajným oddelením 87. obvodu. Čitatelia netrpezlivo čakajú na každé pokračovanie príbehov Carellu, Hawesa, Klinga, Browna a iných detektívov 87. obvodu. McBainove knihy patria k vrcholným dielam svojho žánru.