3 x proti zločinu: Galtonov prípad. Aj takto sa umiera. Fergusonova aféra (The Galton Case. The Way Some People Die, The Ferguson Affair) - Mac Donald, Ross, 1915-1983; Fusánová, Tatiana; Oravcová, Adriana, 1952-; Branko, Pavel, 1921-; Krupa, Viktor, 1936-; Minarovič, Marián; Dobiášová, Helena, 1935-1990 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1987)
Kniha ponúka 3x skvelé detektívky. V "Galtonovom prípade" autor vniká do vyšších spoločenských kruhov a na pozadí drámy, ktorá sa odohráva v bohatej rodine, podáva obraz rozkladu morálky. V detektívke "Aj takto sa umiera" ide o záhadu stratenej dcéry a napokon v príbehu "Fergusonova aféra" ide o vraždu...
Keywords: romány autorské; detektívne romány; Mac Donald, Ross, vl. m. Kenneth Millar (americko-kanadský spisovateľ detektívných románov. Nar. 13.12.1915 Los Gatos, Kalifornia - 11.07.1983 Santa Barbara, Kalifornia); Krupa, Viktor (slovenský jazykovedec, ktorý pracuje v oblasti všeobecnej a orientálnej jazykovedy, typológie, folkloristiky, japonistiky. Prekladá z orientálnych literatúr, najmä mytológiu a ústnu slovesnosť, 23.12.1936 Nové Mesto nad Váhom, Slovensko -); kriminálne romány; psychologické romány; próza; americká literatúra - texty