Prázdne medené more (The empty copper sea) - Mac Donald, John Dann, 1916-1986; Karovičová-Rybková, Katarína, 1951-; Leščinský, Dušan; Matuštíková, Alena; Herman, Hviezdoslav, 1951- (Bratislava Smena, 1988)
Dva detektívne príbehy amerického autora. Na pozadí kriminálnej zápletky rieši autor etický problém. Z paluby jachty spadne do mora a bez stopy zmizne podnikateľ Hubard Lawless. Bola to náhoda, alebo predstieraná smrť? V druhom príbehu "Strašná citrónová obloha" zasa pátrači objasňujú smrť Carrie Milliganovej a pôvod dosť veľkej sumy peňazí...
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; MacDonald, John Dann (americký spisovateľ, "veľký umelec našej doby, a fascinujúci rozprávač", 24.07.1916 Sharon, Pennsylvania, Spojené štáty americké - 28.12.1986 Milwaukee, Wisconsin, Spojené štáty americké); detektívne romány; psychologické romány; próza; americká literatúra - texty