Umrieť v purpurovej krajine. Cena vraždy. Dohodnúť sa so žralokom : (Dying in Purple place. The price of of murder. The drowner) - Mac Donald, John Dann, 1916-1986 (Zelená knižnica, 1982)
Knihy Johna D. MacDonalda sa vyznačujú nápaditosťou, napínavými príbehmi s prekvapujúcim rozuzlením. Je preňho typická stavba deja gradovanie a napokon rozuzlenie.