Čierne peniaze : (Black Money) - Mac Donald, Ross, 1915-1983 (Labyrint, 1981)
Príbeh sa odohráva v atraktívnom prostredí kalifornského kúpeľného mestečka, v ktorom sa rekreujú záhaľčiví boháči. Mladý Peter Jamieson poverí detektíva Archera, aby odhalil skutočnú totožnosť záhadného cudzinca, vystupujúceho pod menom Martel, ktorý sa z ničoho nič zjavil v mestečku s kopou peňazí a pobláznil hlavu jeho snúbenici Ginny...