Kráľ moravských vodníkov (Král moravských vodníkú) - Kilianová, Eva, 1930-; Sirovátka, Oldřich; Jaurová, Zdenka; Dressler, Ján, 1939-; Slobodová, Elena (Bratislava Mladé letá, 1979)
Kráľ moravských vodníkov vás zavedie na západnú Moravu. Čaro tohto kraja nie je v divej a neprístupnej kráse. Ale v rozľahlých zvlnených kopcoch, v široko-ďaleko známom Moravskom krase s jaskyňou Macochou. Hrdinom povestí sa s vodníkmi, lesnými divožienkami, čertmi, svetlonosmi a škriatkami prihodila nejedna mrzutosť. Napodiv však, dobrej veci, dobrému človeku boli tieto vybájené bytosti vždy na dobrej pomoci.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: povesti autorské; historické povesti; moravské povesti; próza; česká literatúra - texty; Morava - oblasť (Česko); Morava - oblasť (Česko); pre čitateľov od 9 rokov