Belasé kladivko : (The blue hammer) - Mac Donald, Ross, 1915-1983 (Pravda, 1983)
Detektívne príbehy amerického spisovateľa Rossa Macdonalda, ktoré charakterizuje výrazná atmosféra Kalifornie a Nového Mexika, atmosféra juhu Spojených štátov, si už dávnejšie získali popularitu medzi čitateľmi obľubujúcimi napätie, nečakané dejové peripetie, zvraty a prekvapujúce rozuzlenia.