Kotě z Kocourkova - Čtvrtek, Václav, 1911-1976 (Albatros, 1986)
Mnozí z nás se už mnohokrát přesvědčili, že být chytrý, důvtipný a vtipný se v životě vyplácí. Na to postupně přišli i jezevec, opička, medvěd, husa, myška, kotě a další hrdinové téhle knížky. Stálo je to sice úsilí, sem tam odřenou tlapku, natlučený čumáček, ztratili při tom nějaké to pírko či chloupek, ale nelitovali. Až si přečtete těchhle čtrnáct hravých a veselých příhod, sami pobaveně zjistíte, jak je důležité mít filipa!