Jarabáč - Gabaj, Ferdinand, 1908-1974; Klimáček, Fedor, 1913-1975; Turan, Ján, 1932- (Bratislava Mladé letá, 1971)
Rozprávka o horárovi a horárke, ktorý majú tri deti Evku, Jožka a Paľka a o kohútovi Jarabáčovi.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; Gabaj, Ferdinand (bol slovenský prozaik, prekladateľ a učiteľ. * 17.12.1908 Liptovská Porúbka, Slovensko - 12.07.1974 Bratislava, Slovensko); lesnícke prostredie; príbehy o deťoch; próza; slovenská literatúra - texty; Klimáček, Fedor (bol maliar, grafik, ilustrátor, pedagóg. ( * 26.02.1913 Ružomberok, Slovensko - 01.10.1975 Banská Bystrica, Slovensko); pre čitateľov od 9 rokov; Turan, Ján, manželka - Jana Šrámková, syn - Adrijan Turan (slovenský spisovateľ pre deti a mládež, básnik, textár, prekladateľ, riaditeľ divadla. * 13.02.1932 Úľany nad Žitavou, Slovensko -)