Kúzelník Tobiáš : (Tobias, der schwarzkunstler) - Küchler, Manfred (Mladé letá, 1987)
Siedmak Tobiáš Fialka je žiak ako každý iný. Vymýšľa a stvára pestvá, ako sa na chlapca v jeho veku patrí. To by ešte nebolo natoľko zaujímavé, keby sa Tobiáš nevenoval zriedkavej činnosti- kúzelníctvu. Raz do týždňa navštevuje čarodejnícky krúžok, kde sa deti učia všelijaké kúsky. Tobiáš však túži po čomsi mimoriadnom, čo doteraz nikto nedokázal- stať sa neviditeľným, alebo aspoň zmenšiť sa natoľko, aby človeka museli hľadať lupou. No a jedného dňa, keď si veľmi praje, aby zmizol a nestretol sa s rozhnevanou mamou, sa mu to skutočne podarí.