Kúzelník Tobiáš (Tobias, der schwarzkunstler) - Küchler, Manfred; Ferková, Hana, 1927-2005; Oravcová, Miluše, 1955-; Laurinc, Ondrej (Bratislava Mladé letá, 1987)
Siedmak Tobiáš Fialka je žiak ako každý iný. Vymýšľa a stvára pestvá, ako sa na chlapca v jeho veku patrí. To by ešte nebolo natoľko zaujímavé, keby sa Tobiáš nevenoval zriedkavej činnosti- kúzelníctvu. Raz do týždňa navštevuje čarodejnícky krúžok, kde sa deti učia všelijaké kúsky. Tobiáš však túži po čomsi mimoriadnom, čo doteraz nikto nedokázal- stať sa neviditeľným, alebo aspoň zmenšiť sa natoľko, aby človeka museli hľadať lupou. No a jedného dňa, keď si veľmi praje, aby zmizol a nestretol sa s rozhnevanou mamou, sa mu to skutočne podarí.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: prbehy autorské; príbehy o deťoch; príbehy o kúzelníkoch; školské prostredie; próza; nemecká literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov; Ferková, Hana, rodená Strýčková (bola slovenská spisovateľka, záujem litérárna veda a prekladateľka z nemčiny a francúzštiny. * 13.12.1927 Košúty, Slovensko - 30.09.2005 Bratislava, Slovensko)