Na vraždu treba dvoch. Réžiu má mŕtvy. Neruš lepších ľudí : (Zu einem Mord gehô-ren zwei. Ein Toter ííihrt Regie. Stor die feinen Leute nicht) - Bosetzky, Kurt (Zelená knižnica, 1987)
V románe Na vraždu treba dvoch vykreslil situáciu upadajúcej firmy v podmienkach tvrdej konkurencie a jej dôsledky na život majiteľa podniku Tomaschewského, ktorý sa pokúša vykradnutím banky vyriešiť svoju beznádejnú finančnú situáciu, ale naplánovaná akcia sa skončí celkom ináč. Sériou rušných a zdanlivo záhadných príhod je poznačený dej románu Réžiu má mŕtvy. Medziľudské vzťahy na oddelení firmy EUROMAS vyústia do samovraždy pracovníka Ossianowského, ktorý v zanechaných listoch odhalil pravú tvár svojich kolegov, a tým ich vyprovokova k priam smrtonosným akciám. V románe Neruš lepších ľud predstavuje mikroklímu cele spoločnosti fiktívne mesto Bramma, kam napriek varovaniu starej matky pricestuje vysokoškoláčka Kata na sociologický prieskum.