Prízraky hotela Hollywood : (Prizraky oteľa Gollivud) - Imermanis, Anatol (Labyrint, 1988)
Román vychádza zo skutočnej udalosti, ktorá sa odohrala roku 1966 v južnom Španielsku v mestečku Palomares, keď americký bombardér s vodíkovými bombami na palube sa vo vzduchu zrazil s iným lietadlom. Na pozadí tejto udalosti sa odohráva príbeh, ktorému nechýba napätie, zápletky, množstvo podozrivých a nakoniec prekvapujúce odhalenie. Kniha je zároveň varovaním, keďže od roku 1966 došlo už k viacerým tragickým haváriám, a nič netušiace ľudstvo sa ocitlo na hranici atómovej katastrofy...