Prízraky hotela Hollywood (Prizraky oteľa Gollivud) - Imermanis, Anatol; Ďurinová-Pavuľaková, Nataša, 1955-; Leščinský, Dušan; Smiková, Anna (Bratislava Smena, 1988)
Román vychádza zo skutočnej udalosti, ktorá sa odohrala roku 1966 v južnom Španielsku v mestečku Palomares, keď americký bombardér s vodíkovými bombami na palube sa vo vzduchu zrazil s iným lietadlom. Na pozadí tejto udalosti sa odohráva príbeh, ktorému nechýba napätie, zápletky, množstvo podozrivých a nakoniec prekvapujúce odhalenie. Kniha je zároveň varovaním, keďže od roku 1966 došlo už k viacerým tragickým haváriám, a nič netušiace ľudstvo sa ocitlo na hranici atómovej katastrofy...
Epilóg.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; katastrofické romány; letecké prostredie; Španielsko (mestečko Palomares); r. 1966; skutočné príbehy; próza; Španielsko (mestečko Palomares); lotyšská literatúra - texty