Na slobode a v nevoli (Murzuk) - Bianki, Vitalij Valentinovič, 1894-1959; Klačko, Herman, 1913-1996; Cpin, Peter, 1947-; Marušiak, Slavo Jaroslav, 1938-1997 (Bratislava Mladé letá, 1967)
Príbehy starého poľovníka Andrejeviča, ktorý trávieval svoj čas v lese a poľoval na zvieratá...
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o prírode; rozprávky o zvieratách; Bianki, Vitalij, vl. m. Vitaly Valentinova Bianka (ruský obľúbený detský spisovateľ, plodný autor kníh o prírode, 11.02.1894 Petrohrad - 10.06.1959 Leningrad); poľovnícke prostredie; próza; ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 7 rokov; Cpin, Štefan (slovenský akademický maliar, knižný grafik a ilustrátor. *11.09.1919 Olcnava, okres Spišská Nová Ves, Slovensko - 02.09.1971 Modra, Slovensko); Klačko, Herman, pseudonym Herman Vasilijev Klačko (slovenský spisovateľ, scénárista. * 22.10.1913 Irkutsk, Rusko - 30.08.1996 Bratislava, Slovensko)