Psychológia pomáha výchove - Woloszynowa, Lidia (Knižnica Rodičom o výchove detí, 1975)
Knižka v syntetickej podobe prezentuje poznatky o vývinových a výchovných javoch detí a dospievajúcej mládeže. Jej cieľom je poskytnúť základné poznatky z vývinovej a pedagogickej psychológie a spojiť ich so životom a každodennou praxou učiteľov, rodičov a vychovávateľov mladého pokolenia.