Nebojácny Pekka : (Pekka Peloton) - Mäkelä, Hannu, 1943- (Klub mladých čitateľov, 1987)
Pútavú knižku o malom Pekkovi a jeho zvieracích kamarátoch napísal pre deti fínsky spisovateľ Hannu Mäkelä. Hrdinami jeho knižiek sú deti a zvieratá a rozprávanie o ich príhodách a dobrodružstvách je nielen zaujímavé a plné fantázie, ale je v ňom aj vtip, humor, veselosť. Dôležitou črtou Mäkeläho kníh je láska k prírode, ktorú sa nevtieravo usiluje vštepiť aj čitateľom svojich kníh.