Nebojácny Pekka (Pekka Peloton) - Mäkelä, Hannu, 1943-; Tvarožek, Pavol; Klimo, Alojz, 1922-2000; Linzbothová-Krupová, Elena, 1939- (Bratislava Mladé letá, 1987)
Pútavú knižku o malom Pekkovi a jeho zvieracích kamarátoch napísal pre deti fínsky spisovateľ Hannu Mäkelä. Hrdinami jeho knižiek sú deti a zvieratá a rozprávanie o ich príhodách a dobrodružstvách je nielen zaujímavé a plné fantázie, ale je v ňom aj vtip, humor, veselosť. Dôležitou črtou Mäkeläho kníh je láska k prírode, ktorú sa nevtieravo usiluje vštepiť aj čitateľom svojich kníh.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: príbehy autorské; chlapčenské poviedky; poviedky o zvieratách; fantazijné poviedky; Mäkelä, Hannu (fínsky spisovateľ detských románov, zbierok poviedok, známy v mnohých krajinách. Je autorom viac ako 100 kníh. * 18.08.1943 Helsinki, Fínsko -); Klimo, Alojz (slovenský maliar, 03.08.1922 Piešťany - 12.10.2000 Bratislava); dobrodružné príbehy; poviedky o deťoch; próza; fínska literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov