Krásna modrá mušľa - Sliacky, Ondrej, 1941- (Mladé letá, 1977)
Detské postavičky, túžiace po priateľstve a porozumení, ale najmä často po nejestvujúcom rodinnom šťastí, sa tu objavujú v citlivo, až dojímavo obnažených podobách, v situáciách, v ktorých je ich malý svet ohrozený...