Lidská agresivita: V dílech Marxe, Freuda a Lorenze : (Aggression im Menschenbild) - Hollitscher, Walter: 1911-1986 (Svoboda, 1975)
Filozofická štúdia odhaľuje pseudovědeckost niektorých teórií, ktoré sa zaoberajú otázkami pôvodu a prirodzenosti človeka. Polemizuje s poňatím človeka, ako je chápal zakladateľ psychoanalýzy Sigmund Freud a Konrad Lorenz,...