Krajiny sveta: Politicko-ekonomická príručka - Jurkovičová-Salayová, Katarína; Holubová, Magda (Pravda, 1978)
Kolektív prekladateľov Katarína Jurkovičová, Magda Holubová, Eva Lengyelová, Irma Knezlová, Jozef Kahan a Lýdia Slabá vytvorili encyklopedické dielo, ktoré vyšlo v NDR. Zobrazuje komplexný obraz politického a ekonomického o každej krajine, prírodné podmienky, nerastné bohatstvo, údaje o obyvateľstve, analyzuje ekonomiku: priemysel, poľnohospodárstvo, dopravu a zahraničný obchod.