Pán Držmislnečník: Prešibalkove dobrodružstvá : (Gospodin draž mi čadara) - Milev, Jordan, 1938- (Klub mladých čitateľov, 1987)
Hlavný hrdina knihy, Prešibalko, bol z tých detí, ktoré sa veľa smejú, ale zároveň robia aj vážne veci. Často mlčal, lebo hovoril len to, čo dobre vedel. Keď nemal čo robiť, zobral soľničku a začal soliť všetko, čo mu prišlo pod ruku. A narobil aj veľa iných vecí - strašných a neuveriteľných - a zažil veľké trápenie. Nechýbalo veľa a neboli by ste mohli čítať o jeho dobrodružstvách: život mu niekoľko dní visel na vlásku. Bol však odvážny a šikovný a všetko prekonal. Vyslúžil si dokonca slávnu medailu. Ako sa mu to podarilo sa dočítate v knihe Pán Držmislnečník.