Sťahovaví vtáci : (Stěhovaví ptáci) - Horelová, Eliška, 1925-2015 (Mladé letá, 1976)
Príbeh sa odvíja príchodom novej, nekonvenčnej družinárky do Hrádku. Táto mladá pražská športovkyňa a kancelárska pracovníčka nájde klubový život družinárov po svojej predchodkyni, ktorá dokonale zbridila všetkým starším deťom družinu zanedbávaním všetkých ich mimoškolských záujmov, na bode mrazu...