Pištáčik sa žení - Dušek, Dušan, 1946-; Kľúčik, Peter, 1953-; Baloghová, Magda, 1945- (Bratislava Mladé letá, 1985)
Knižky pre deti Najstarší zo všetkých vrabcov (1976), Pravdivý príbeh o Pacovi, Pištáčik (obe 1980) a Pištáčik sa žení (1981) tvoria kompozičný celok, spojený nielen autobiografickou postavou detského hrdinu Pištáčika, ale aj priestorom detstva dedinského chlapca so všetkými medziľudskými vzťahmi.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; príbehy o deťoch; Dušek, Dušan (slovenský básnik, prozaik, filmový scenárista, autor rozhlasových hier a literatúry pre deti a mládež, pedagóg a redaktor, 4.1.1946 Gbelce -); fantazijné rozprávky; próza; slovenská literatúra - texty; Kľúčik, Peter (slovenský akademický maliar, grafik a knižný ilustrátor, študent Albína Brunovského, nar. 16.03.1953 v Bratislave -); pre čitateľov od 9 rokov; Baloghová, Magda (slovenská poétka literatúry pre deti a mládež, prekladateľka. * 30.10.1945 Nové Mesto nad Váhom, Slovensko -)