Plač za láskou - Koyš, Pavel, 1932-1993 1932-1993 (Smena, 1984)
Báseň Plač za láskou: Pominula sa ľúbosť. Pravoverné lásky a nevracajú sa späť. Povädla ľúbosť a už do minula sa za ňou obzeráš. Slnečne sneží. Mrazí v krvi. Protiví sa ti jesť i jestvovať. Aj v spánku je ti do plaču. Ustavične si v sebe nosíš napätie plaču za láskou...