Liptovské povesti - Huska, Miroslav Anton, 1905-1975 (Rozkvet, 1965)
Zbierka starých povesti Liptova je schválne zostavená tak,aby dávala čitateľovi, mladému či dospelému prierez vlastivedným obrazom Liptova od povesti mytologizujúcej cez stredovek až do konca 18.storočia.