Zázračný denník Vincenta Pomaranča - Hartl, Břetislav, 1927-2010 (Mladé letá, 1962)
Zaujímavá knižka ilustrovaná Adolfom Bornom, ktorá je z časti rozprávaním o živote chlapca menom Vincent Pomaranč a a z časti jeho vlastným denníkom. Vincov denník však nie je úplne obyčajný, nakoľko skrýva veľké tajomstvo - počas noci totiž odpovedá na Vincove otázky...