Príhody o Henriete a strýkovi Títusovi - Hacks, Peter, 1928-2003 (Mladé letá, 1987)
Henry a strýko Títus sú skvelý tím, obaja majú množstvo predstavivosti. Práve vďaka ich predstavivosti zažijú rôzne dobrodružstvá. Postavia snehuliaka, ktorý skryje ich vianočné balíčky, vynašli mysliaci stroj v mestskom parku a chytali opice, ktorí dokážu hovoriť. Ako hovorí strýko Titus: Nič nie je viac mätúce než normálny, každodenný život. Rozprávky Henricha a strýka Títusa sa odohrávajú niekde medzi snom a realitou. Sú nadčasové a úžasné...