Léčení duchem: Mesmer. Mary Bakerová-Eddyová. Freud - Zweig, Stefan: 1881-1942 (Z díla Stefana Zweiga, 1981)
Esejistické životopisy troch ľudí, ktorí sa zaoberali duševnými chorobami: lekára Franza Antona Mesmera, ktorý sa preslávil sugestívnym posilovaním vôle, "kresťanskej scientistky" Mary Bakerovej-Eddyovej a lekára Sigmunda Freuda, autora psychoanalýzy.