Marxismus a teorie osobnosti : (Marxisti et Théorie de la personnalité) - Séve, Lucien: 1926- (Členská knižnice, 1976)
Štúdia francúzskeho filozofa je koncipovaná ako marxistický príspevok k mnohotvárnemu procesu konštituovania vedy teórie osobnosti. Zaoberá sa problémami definície a základných pojmov, marxistickým poňatím človeka a vazboumezipsychologií osobnosti a marxizmom. Osvetľuje predmet psychológie osobnosti a formou hypotézy podáva náčrt pojmov a vývojových zákonov, tvoriacich obsah tejto vedy.