Mys strachu : (The executiners) - Mac Donald, John Dann, 1916-1986 (Zelená knižnica, 1993)
Pokojne plynúci život právnika Sama Bowdena a jeho rodiny nečakane zastrú mraky hrozivých udalostí. Pôvodcom zákerných vražedných útokov, zameraných aj na jeho manželku a deti, je Max Cady, zločinec, ktorý si odsedel 14 rokov. Sam na súde vystupoval ako korunný svedok proti nemu. Cady celý čas vo väzení snoval plány pomsty, a keď ho pustia na slobodu, s fanatickou posadnutosťou sa púšťa do ich uskutočňovania.