Mys strachu (The executiners) - Mac Donald, John Dann, 1916-1986; Fusánová, Tatiana; Grečner, Dušan, 1944-; Humajová, Daniela, 1955- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1993)
Pokojne plynúci život právnika Sama Bowdena a jeho rodiny nečakane zastrú mraky hrozivých udalostí. Pôvodcom zákerných vražedných útokov, zameraných aj na jeho manželku a deti, je Max Cady, zločinec, ktorý si odsedel 14 rokov. Sam na súde vystupoval ako korunný svedok proti nemu. Cady celý čas vo väzení snoval plány pomsty, a keď ho pustia na slobodu, s fanatickou posadnutosťou sa púšťa do ich uskutočňovania.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; MacDonald, John Dann (americký spisovateľ, "veľký umelec našej doby, a fascinujúci rozprávač", 24.07.1916 Sharon, Pennsylvania, Spojené štáty americké - 28.12.1986 Milwaukee, Wisconsin, Spojené štáty americké); sfilmované romány; detektívne romány; próza; Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiaka Albína Brunovského. Nar. 21.08.1944 Skalica, Slovensko -); americká literatúra - texty