Kde budem spočívať... (Odpocznij po biegu) - Terlecki, Wladyslaw Lech, 1933-1999 (Luk, 1980)
Historická próza poľského autora. Autor použil faktografiu len ako základ výpovede. Nejde mu ani tak o zločin, spáchaný v kláštore, ako o vnútorný svet všetkých postáv, zúčastnených na ňom: mnícha Sixta, jeho milenky Barbary i jej manžela a ostatných aktérov...