Hodina s anjelom - Kupec, Ivan, 1922-1997 1922-1997 (Kruh milovníkov poézie, 1968)
Do zbierky Hodina s anjelom Kupec zaradil iba sedemnásť básní, je preto tematicky uzavretejšia, no aj v nej sa prelína individuálne so spoločenským. Autor cez vlastnú životnú skúsenosť vyjadruje závažné posolstvo o osude ľudskej civilizácie (napr. báseň Óda na splachovaciu civilizáciu). Aj toto dielo potvrdilo, že má veľký zmysel pre viacvrstvový básnický obraz, ktorý vlastne dominuje celej jeho poézii.