Hodina s anjelom - Kupec, Ivan, 1922-1997 1922-1997; Kudláč, František, 1909-1990; Stacho, Ján, 1936-1995 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1968)
Do zbierky Hodina s anjelom Kupec zaradil iba sedemnásť básní, je preto tematicky uzavretejšia, no aj v nej sa prelína individuálne so spoločenským. Autor cez vlastnú životnú skúsenosť vyjadruje závažné posolstvo o osude ľudskej civilizácie (napr. báseň Óda na splachovaciu civilizáciu). Aj toto dielo potvrdilo, že má veľký zmysel pre viacvrstvový básnický obraz, ktorý vlastne dominuje celej jeho poézii.
Keywords: básne autorské; reflexívne básne; lyrické básne; Kudláč, František (český maliar, kresliar, grafik a ilustrátor. výtvarný pedagóg, divadelný a filmový režisér, autor literárných spomienok a reflexií. Človek a osobnosť Československa. Výtvarnému umeniu sa venuje aj jeho dcéra Maja Kudláčová (1943) a syn František Kudláč (1954), absolvent pražskej Akadémie výtvarných umení. * 22.07.1909 Horné Heršpice, Česko - 01.12.1990 Bratislava, Slovensko); poézia; Kudláč, František (český maliar, kresliar, grafik a ilustrátor. výtvarný pedagóg, divadelný a filmový režisér, autor literárných spomienok a reflexií. Človek a osobnosť Československa. Výtvarnému umeniu sa venuje aj jeho dcéra Maja Kudláčová (1943) a syn František Kudláč (1954), absolvent pražskej Akadémie výtvarných umení. * 22.07.1909 Horné Heršpice, Česko - 01.12.1990 Česko ); Stacho, Ján (bol slovenský básnik a prekladateľ, člen tzv. Trnavskej skupiny - konkretisti. * 01.01.1936 Trnava, Slovensko - 15.07.1995 Bratislava, Slovensko); slovenská literatúra - texty