Kukučkine slzy: Povesti z Oravy - Habovštiak, Anton, 1924-2004 (Osveta, 1987)
Kniha Kukučkine slzy je určená najmä deťom a mládeži. Nazdávame sa však, že si ju radi prečítajú aj dospelí, ktorí si vážia minulosť. Veď povesti sú teplom srdca našich predkov, hodno sa do jeho tlkotu započúvať.