Biele noci pri ohníku : (V beluju noč u kostra) - Korinec, Jurij (Mladé letá, 1975)
Dej rozsiahleho príbehu je situovaný do veľmi zaujímavého a príťažlivého prostredia prírody za polárnym kruhom. Rozvíja sa v dvoch rovinách. Jedna obsahuje zážitky chlapca z Moskvy, ktorý sa po prvý raz ocitá v tomto romantickom kraji mlčanlivých, s prírodou zrastených ľudí. V druhej rovine sú zahrnuté príbehy z minulosti, ktoré Miškovi rozpráva pri ohníku jeho strýko. Sú to vzrušujúce rozprávania o ľudskej statočnosti, obetavosti, dobrodružné životné osudy revolucionárov.