Chlapec a vták ohnivák : (Maľčik i Žar-ptica) - Kanivec, Vladimír (Mladé letá, 1987)
Autor v tejto knihe rozpráva o priateľstve malého chlapca s Vladimírom Iľjičom, ktorý v dedinke Šušenské prežil dva roky. Je to zaujímavé rozprávanie, plné humorných príhod a veselých zážitkov, v ktorom máme možnosť nazrieť do Leninovho súkromia a spoznať ho aj z tej menej známej stránky...